wtorek, 20 maja 2014

Jajka faszerowane surimi oraz serkiem kremowym

W moim rodzinnym domu przyjęło się już, że jeżeli przyrządza się jajka faszerowane to z reguły jest to farsz pieczarkowy. Zmieniam powoli tą tradycję wprowadzając chociażby jajka faszerowane surimi, tak jak w poniższym przepisie:


składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki serka kremowego śmietankowego, sól, pieprz, kilka paluszków krabowych, szczypiorek, opcjonalnie sos Worcestershire

wykonanie: Jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki. Do żółtek dodajemy posiekane w kostkę paluszki krabowe, majonez, serek oraz przyprawy. "Łódeczki" z białek wypełniamy powstałym farszem. Całość posypujemy szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz