Zastanawiałam się więc czy oprócz testowania we własnej kuchni byłby ktoś zainteresowany chociaż kilkoma przepisami… Póki co zabieram się do pracy, a w kuchni już pachnie! A poniżej kilka pozycji, które znalazły się w książce.
![]() |
zdjęcie z sieci |
1. Horloge de Sylvestre, czyli Tort "Zegar Sylwestrowy"
2. Asperges a la sauce Mornay, czyli Szparagi w sosie Mornay
3. Courgettes a la marseillaise, czyli Kabaczki po marsylsku
4. Tartelettes de volaille, czyli Tartaletki z mięsem drobiowym
5. Quiche froide au thon, Tarta z tuńczykiem
6. Morue en tourte, czyli Dorsz w cieście francuskim
7. Perdreaux rotis a la feuille de vigne, czyli Kuropatwy pieczone w liściach winorośli
8. Lapin au roquefort, Królik w sosie rokpol
9. Poulet a la charantaise, Kurczak z Charente
10. Coquilles de poisson gratines, czyli Ryba w kokilkach
…oraz wiele, wiele innych :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz