Kanapka z kulkami mięsnymi

14:20 Monika Chrzanowska 0 Comments

Kanapka z kulkami mięsnymi bez wątpienia skradła moje serce... Prosta w przygotowaniu, pyszna w smaku... Czego więcej chcieć?


składniki: bułka z pęczakiem, 120g mięsa mielonego, 1 łyżeczka bułki tartej, sól, pieprz, 1 łyżka mleka, mieszanka sałat, starta marchew, plastry zielonego ogórka, olej do smażenia
sos: 1 łyżka majonezu, 1 płaska łyżeczka musztardy, 1 łyżeczka ketchupu, sól, pieprz, chilli mielone

wykonanie: Bułkę przecinamy na pół (ale nie do końca). W miseczce mieszamy mięso z bułką tartą, zalaną wcześniej mlekiem, solą oraz pieprzem. Z mięsa formujemy 5-6 małych kuleczek, które następnie obsmażamy dokładnie z każdej strony na patelni. W międzyczasie mieszamy składniki na sos, którym smarujemy wewnętrzną część bułki, wykładamy sałaty, kulki mięsne, marchew oraz ogórka zielonego. Opcjonalnie można dodać świeżą kolendrę.

0 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...