Sos hamburgerowy - najlepszy!
Zawsze w kupnych hamburgerach brakowało mi dobrego sosu, który dopełniałby smak wołowiny z pysznie rozpuszczonym cheddarem. Dlatego też w domowych warunkach tworzę własny, szybki sos, który zawsze służy za wspaniały dodatek do hamburgera jak i do świeżo wysmażonych domowych frytek!składniki: 1 i 1/2 łyżki ketchupu, 2 czubate łyżki majonezu, 1 płaska łyżeczka musztardy, 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 czubata łyżeczka rozdrobnionych kaparów, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, szczypta chilli w proszku, szczypta cukru, szczypta soli oraz pieprzu, odrobina startego czosnku, 1 płaska łyżeczka kurkumy
wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki do przegryzienia.
Uwielbiam sosy, ale ciężko jest zrobić czy kupić dobry sos. Zawsze coś jest nie tak. Twój jest boski. Receptura trochę jak z kulinarnych podróży z Guyem Fierim( wszystko na raz), ale efekt przepychota, dzięki!!!
OdpowiedzUsuńjak dla mnie sprawdza się sos 1000 wysp, chilli i kebab Develey ale także polecam dressing Winegret naprawdę kompozycja smakowa jest bardzo smaczna, polecam :)
OdpowiedzUsuńCzy kapary mozna czyms zastapic?
OdpowiedzUsuńKapary nadają ciekawego smaku, jednakże można zamiast nich dodać po prostu posiekane korniszony. Pozdrawiam :)
UsuńRewelacja sprawdzilem i jeden z lepszych jaki jadlem w "smieciuchach ". Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńteż mam problem z robieniem sosów "własnoręcznie", a hamburgerowy wręcz ubóstwiam bo dzięki niemu zwykła kanapka smakuje niezwykle;) jak nie macie czasu to spróbujcie sosu hambugerowego o develey, skład ma naprawde fajny i jest niedrogi;)
OdpowiedzUsuńwszystkie sosy develey smakują jakby zrobiono je ze stopionych opon i zmieszano z olejem silnikowym, więcej tam różnego e niż w tablicy Mendelejewa. Więc szanowny przedstawicielu develeya najpierw sam zjedz to co zachwalasz, zastanów się co zachwalasz a potem zmień pracę...
Usuń