Tatar śledziowy

16:15 Monika Chrzanowska 0 Comments

Zapewne są fani jak i totalni wrogowie śledzi. Zapewniam jednak, że odpowiednio przyrządzone i podane mogą zupełnie odmienić nasze zdanie na ich temat. Dlatego też dzisiaj podaję prosty przepis na tatar śledziowy - dla urozmaicenia smaku można dodać również posiekane jabłuszko.


składniki: 4 filety śledziowe, 1 mała czerwona cebula, łyżeczka otartej skórki z cytryny, 1 czubata łyżka majonezu, maleńka szczypta mielonego chili, szczypta soli oraz świeżo zmielonego pieprzu, dodatkowo koperek

wykonanie: Filety śledziowe siekamy w drobną kostkę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę oraz otartą skórkę z cytryny. Całość mieszamy z majonezem oraz przyprawami. Możemy dodać posiekany koperek oraz jabłuszko.

0 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...