Truskawki w czekoladzie - cudownie łechczą podniebienie!

08:15 Monika Chrzanowska 0 Comments

Zawsze wydawało mi się, że truskawki zanurzone w czekoladzie to oklepany deser i nieszczególnie chciałam po nie sięgać. Jednak Walentynki spowodowały, że sięgnęłam po to proste połączenie smakowe i mile się zaskoczyłam - stwierdzam wszem i wobec, że uwielbiam truskawki w czekoladzie ale tylko pod warunkiem, że trafiają do ust prosto z lodówki. Dzięki temu czekolada jest chrupiącą otoczką na słodkim wnętrzu i naprawdę powoduje, że wrażenia z jedzenia są niesamowite :)




składniki: Opakowanie truskawek, 1 i 1/2 białej czekolady, 1/2 ciemnej czekolady




wykonanie: Truskawki myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Na kuchni ustawiamy na garnuszki z 1/2 wody w każdym i ustawiamy na nich metalowe miski. Do jednej wrzucamy połamaną białą czekoladę, a do drugiej ciemną. Rozpuszczamy czekoladę na parze (płomień musi być minimalny na kuchni). Truskawki najpierw zatapiamy w białej czekoladzie, a następnie po krótkim "ostudzeniu" ozdabiamy truskawki ciemną czekoladą. Tak przygotowane truskawki wstawiamy do lodówki.








0 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...