Nocna kanapka z mięsem, serem mimolette oraz jajkiem

09:00 Monika Chrzanowska 2 Comments

Wiem, nocne jedzenie nie jest wskazane ale jak się wraca późno do domu, wizja długiego nocnego siedzenia ściąga sen z powiek to najlepszym umilaczem będzie ta kanapka - z mięsem w sosie pomidorowym, serem mimolette, jajkiem na twardo oraz szpinakiem. Coś cudownego!


składniki: pół małej bagietki, 120g mięsa mielonego, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, szczypta mielonego chili, łyżka startego sera mimolette, 5-6 listków szpinaku, 1 jajko na twardo, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka majonezu
kilka kropli oliwy, 1 łyżka posiekanej cebuli

wykonanie: Mięso mielone podsmażamy na oliwie z dodatkiem cebuli oraz soli i pieprzu. Kiedy mięso się wysmaży dodajemy koncentrat oraz chili i mieszamy.
Bagietkę przecinamy na pół, spód smarujemy musztardą, wykładamy mięso w sosie, posypujemy serem. Na wierzchu układamy jajko na twardo, smarujemy majonezem, na którym kładziemy szpinak. Przykrywamy górną częścią bułki.
Całość można przygrillować z dwóch stron.

2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...