Grzanka z grzybami w śmietanie

21:56 Monika Chrzanowska 6 Comments

Z nieobecności więcej tłumaczyć się nie będę :) Choć nieaktywna blogowo to chociaż trochę staram się jeszcze gotować w domu. Czasami jednak najprostsze przepisy są tymi najlepszymi, a najprostsze smaki tymi najbardziej nieoczekiwanymi dla kubków smakowych. Dlatego też dzisiaj rano powstała grzanka razowa z dodatkiem grzybów w śmietanie. Oczywiście kurek niedostatek więc pozostały poczciwe pieczarki ale i tak było warto!


składniki: kromka dobrego pieczywa razowego, 6 pieczarek, oliwa z oliwek, 2 solidne łyżki śmietany, sól, pieprz, malutka szczypta zmielonego ziela angielskiego, posiekana natka pietruszki

wykonanie: Kromkę pieczywa opiekamy na patelni grillowej z dwóch stron aby nabrała chrupkości. Na drugiej patelni rozgrzewamy kilka kropli oliwy i podsmażamy pieczarki pokrojone w plastry z dodatkiem soli, pieprzu oraz ziela angielskiego. Kiedy pieczarki zaczną się miejscami rumienić dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy. Ciepły sos przekładamy na pieczywo i posypujemy natką pietruszki.

6 komentarzy:

  1. Mmm, smakowicie to wygląda :) A z kurkami to już w ogóle byłoby niebo na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. poproszę grzankę :) albo trzy od razu ;)

    p.s. nie znikaj już, dobrze? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Postaram się teraz dbać o Was i Wasze podniebienia :)

      Usuń
  3. Zamiast uciekać po prostu wrzucę jutro coś nowego ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...