Bankietowe brokułki

13:45 Monika Chrzanowska 3 Comments

Ostatnimi czasy w jednym ze znanych fast foodów pojawiły się smażone brokułki. Tak mi przypadły do gustu, że postanowiłam sama przygotować brokułki. Szczególnie, że w lodówce leżał ciut przejrzały brokuł, a szkoda byłoby mi się go pozbyć.




składniki: różyczki brokuła, 1 duże roztrzepane jajo, 3/4 szkl. bułki tartej, olej do smażenia, 3 łyżki śmietany i 1 łyżka majonezu na sos




wykonanie: Różyczki brokuła dokładnie maczamy w jajku. Następnie obtaczamy je w bułce tartej. W garnuszku grzejemy olej, a gdy już osiągnie wysoką temperaturę wrzucamy na olej brokuły i wysmażamy aż staną się rumiane. Wykładamy na fragment ręcznika papierowego aby odsączyć nadmiar tłuszczu.








3 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...