Pikantne roladki

10:26 Monika Chrzanowska 2 Comments

Daniem głównym podczas kolacji dla rodziców stały się wyjątkowo pikantne roladki, które zachwycały aromatem suszonych pomidorów oraz czosnku w towarzystwie dwóch serów. Polecam każdemu kto chce wykonać coś nieskomplikowanego ale smacznego zarazem!




składniki: 10 sznycli z indyka, 10 suszonych pomidorów, 6-10 ząbków czosnku, 2 łyżki serka Philadelphia, kulka  białego sera mozarella, 10 słupków z sera żółtego, 10 słupków papryki, sól, pieprz, 3 roztrzepane jaja, mąka, bułka tarta




wykonanie: Do blendera wrzucamy suszone pomidory, obrane ząbki czosnku oraz serek Philadelphia i dokładnie miksujemy aż powstanie krem. Ser mozarella kroimy w słupki. Sznycle z indyka dokładnie rozbijamy poprzez folię spożywczą tak aby nie uszkodzić mięsa. Każdy oprószamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy kremem z pomidorów. Na środku układamy po słupku sera żółtego, mozarelli oraz papryki. Zawijamy w roladki, które układamy w pojemniczku i chowamy na noc do lodówki. Następnego dnia obtaczamy roladki w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Roladki smażymy dokładnie z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Następnie wstawiamy na około 20-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
















2 komentarze:

  1. Wyglądają niezwykle apetycznie. Na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Początkowo myślałam, że będą bardzo ostre ze względu na czosnek ale okazało się, że jak poleżały noc w lodówce to ta ostrość troszkę się osłabiła i co ważniejsze każdemu smakowało :)

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...