Śledź w sosie musztardowym
Cudowny śledzik! :) Spróbowałam go na nowo na drugi dzień po przyrządzeniu i naprawdę... smakowity! Tego właśnie było mi trzeba, bo ja śledzie raz na jakiś czas uwielbiam zjeść. Zachęcam każdego do spróbowania, jeżeli do tej pory obok śledzia przechodziliście obojętnie - odpowiedni dzień, smak i można być w niebie :)Składniki: 4-6 solonych, wymoczonych filetów śledziowych, 3 łyżki musztardy delikatesowej, 1/2 łyżki cukru, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1 łyżka oleju, 2 łyżki majonezu, szczypta soli, szczypta pieprzu, czerwona cebula
Wykonanie: Filety śledziowe pokroić na dwu- centymetrowe paski.
Cukier i musztardę wymieszać, a następnie powoli wlewać olej, ciągle mieszając.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Cebulę czerwoną pokroić w talarki i
przełożyć nią śledzie. Powstałym sosem polać śledzie. Pozostawić na noc w
lodówce, przykryte folią spożywczą.
jak pięknie podany super:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam śledzie w sosie musztardowym!
OdpowiedzUsuń