Śniadanie po francusku

10:47 Monika Chrzanowska 0 Comments

Niestety przeziębienie mnie dopadło całkowicie ale poddawać się nie zamierzam i walczę z chorobą zawzięcie. Jednak jeszcze nie opanowałam sztuki jedzenia czosnku gryząc go jak jabłko tak więc pomyślałam, że i na to znajdzie się sposób. Skoczyłam więc do sklepu po ciasto francuskie i w kilka chwil na moim talerzu pojawiło się śniadanie po francusku z czosnkiem na wierzchu!




składniki: 2 prostokąty wycięte z ciasta francuskiego (ciasto dzielimy na 8 części), 4 plasterki sera camembert, 2 pieczarki pokrojone w talarki, 2-3 pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki, 2 duże ząbki czosnku posiekane, plaster szynki pocięty w paski, zioła prowansalskie, sól, pieprz



wykonanie: Pieczarki podsmażamy chwilkę na otłuszczonej patelni doprawiając solą i pieprzem. Brzegi ciast a francuskiego zawijamy do środka. Wewnątrz układamy po dwa plasterki sera camembert, a na środku kładziemy pieczarki.



Następnie po zewnętrznych stronach pieczarek układamy pomidorki koktajlowe, a na środku szynkę i całość posypujemy czosnkiem. Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni. Przed wstawieniem do piekarnika całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku aż całość ładnie urośnie, a ciasto się zarumieni.






0 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...