Tost śniadaniowy

11:03 Monika Chrzanowska 2 Comments

Kiedy w lodówce ser, a w chlebaku chleb tostowy, od razu na myśl przychodzą mi tosty. Takie szybkie śniadaniowe najlepiej smakują mi ze świeżą papryką i majonezem.




składniki: (1 porcja) 2 kromki chleba tostowego/sandwich, plasterek szynki, 2 plasterki żółtego sera, kilka plasterków sera typu camembert, papryka pokrojona w paski, opcjonalnie kilka kropel oliwy do smażenia, majonez, masło





wykonanie: Pieczywo smarujemy cienko masłem po wewnętrznej stronie. Na dwóch kromkach układamy ser żółty, następnie na jednej kromce układamy plasterek szynki, ser camembert oraz paprykę i przykrywamy drugą kromką z serem. Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oliwy i kładziemy na niej tost, przykrywamy pokrywką i smażymy na patelni z dwóch stron aż ser się roztopi.




2 komentarze:

  1. Takim śniadankiem nie pogardzę:) Jak juz to tylko wytrawne.. a u Ciebie w gorącym sandwichu zapieczone wszystko co lubię;) Porządna dawka energii

    OdpowiedzUsuń
  2. Niestety jestem niepoprawnym łasuchem więc zawsze pakuję, nawet do zwykłych tostów, wszystko co najlepsze w lodówce :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...