Jajka faszerowane

21:45 Monika Chrzanowska 2 Comments

Jajka faszerowane bez wątpienia mają u mnie pierwszeństwo wśród przystawek! Dzisiaj nietypowo ale właśnie faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem stały się daniem głównym podczas mojej kolacji.



składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo, 300g pieczarek, 1 czubata łyżka majonezu, sól, pieprz, vegeta, szczypiorek, 1 łyżka masła

wykonanie: Jajka kroimy na pół. Do miseczki przekładamy żółtka, a łódeczki z białek rozkładamy "na grzbiecie". Żółtka rozdrabniamy widelcem. Masło rozgrzewamy na patelni. Pieczarki kroimy na mniejsze części i podsmażamy na rozgrzanym maśle, doprawiając je vegetą oraz pieprzem. Studzimy. Pieczarki siekamy drobno za pomocą odpowiedniej końcówki blendera i dodajemy do rozdrobnionych żółtek. Siekamy szczypiorek i również dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i przyprawiamy solą oraz pieprzem.



2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...