"Ryżowe" śniadanko z Torcikiem wedlowskim i sosem z owoców leśnych

09:58 Monika Chrzanowska 2 Comments

W najmniejszym stopniu mam ostatnio ochotę na wszelkiego rodzaju wędliny ze sklepowej półki i wszystko co z tym związane. Nie ukrywam więc ile radości sprawia mi widok zwykłego kremowego serka na półce w lodówce... Dzisiaj jednak pobuszowałam po kuchennym regale i wyciągnęłam... błyskawiczne płatki ryżowe. Dodatkowo w oczy wpadł mi ulubiony Torcik wedlowski, do którego mam niemałą słabość i powstało pyszne, słodziutkie śniadanko z dodatkiem sosu od Dr Oetkera o smaku owoców leśnych...


składniki: 1/2 szkl. mleka, 1/2 szkl. płatków ryżowych błyskawicznych, 50g Torcika wedlowskiego, 1 łyżeczka cukru, sos do deserów Dr Oetker o smaku owoców leśnych

wykonanie: Mleko wlewamy do rondelka i gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wrzucamy płatki błyskawiczne, mieszamy, dodajemy cukier i gotujemy przez około 2 minuty. W międzyczasie kruszymy Torcik wedlowski na mniejsze kawałki. Ugotowane płatki na mleku przekładamy do miseczki, posypujemy pokruszonym Torcikiem i polewamy sosem do deserów.

2 komentarze:

  1. Mmmm pychota!
    Torcik wedlowski i jestem w niebie mmmmm

    OdpowiedzUsuń
  2. o z torcikiem wedlowskim?! super ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...