Śniadanie po francusku
Niestety przeziębienie mnie dopadło całkowicie ale poddawać się nie zamierzam i walczę z chorobą zawzięcie. Jednak jeszcze nie opanowałam sztuki jedzenia czosnku gryząc go jak jabłko tak więc pomyślałam, że i na to znajdzie się sposób. Skoczyłam więc do sklepu po ciasto francuskie i w kilka chwil na moim talerzu pojawiło się śniadanie po francusku z czosnkiem na wierzchu!składniki: 2 prostokąty wycięte z ciasta francuskiego (ciasto dzielimy na 8 części), 4 plasterki sera camembert, 2 pieczarki pokrojone w talarki, 2-3 pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki, 2 duże ząbki czosnku posiekane, plaster szynki pocięty w paski, zioła prowansalskie, sól, pieprz
wykonanie: Pieczarki podsmażamy chwilkę na otłuszczonej patelni doprawiając solą i pieprzem. Brzegi ciast a francuskiego zawijamy do środka. Wewnątrz układamy po dwa plasterki sera camembert, a na środku kładziemy pieczarki.
0 komentarze: