Salad box
Z racji tego, że zaczęłam kaszką nowy dział: na wynos, to również dzisiaj wstawiam porcję sałatki przygotowanej do pracy. Ma być smacznie, zdrowo i pożywnie.składniki: 1/3 mniejszej kapusty pekińskiej, 1/2 pomidora malinowego, 6 słupków papryki czerwonej, 1 kromka chleba tostowego, 1 ogórek kwaszony, 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, dowolny sos sałatkowy
wykonanie: Kapustę pekińską kroimy w paseczki, pomidora, paprykę, oraz ogórka w kostkę. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni na opcję opiekania. Kromkę pieczywa tostowego kroimy w kostkę i wstawiamy do piekarnika i przez chwilę opiekamy. Studzimy. Kapustę, pomidora, paprykę, ogórka, tuńczyka oraz grzanki przekładamy do pojemniczka. W osobnym pojemniczku przygotowujemy sos sałatkowy. Sałatkę z sosem mieszamy na chwilę przed jedzeniem.
Bardzo lubię w pracy takie pyszności, nie ma to jak sałatka na śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńPrzynajmniej smaczniejsza sałatka niż zwykła kanapka :)
UsuńLubię lunch boxy ;)
OdpowiedzUsuńDlatego jutro będzie kolejny :)
UsuńŚwietnie jest móc zjeść w pracy taki smaczny, pełnowartościowy posiłek :)
OdpowiedzUsuńPrzede wszystkim chętniej sięgam po sałatkę niż coś innego :)
UsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńI smaczne rozwiązanie :)
Usuńbardzo smakowita zawartość pudełeczka ;) swego czasu też nosiłam sałatki do szkoły ;)
OdpowiedzUsuńPamiętam jeszcze jak do szkoły (zamiast sałatek) nosiłam serek Philadelphia i świeże dyniowe bułeczki :)
Usuńaż chce się chodzić do pracy, z takim zdrowym pudełkiem :-)
OdpowiedzUsuńZ pudełkiem owszem, do pracy mniej chętnie :)
Usuń