Bankietowe brokułki
Ostatnimi czasy w jednym ze znanych fast foodów pojawiły się smażone brokułki. Tak mi przypadły do gustu, że postanowiłam sama przygotować brokułki. Szczególnie, że w lodówce leżał ciut przejrzały brokuł, a szkoda byłoby mi się go pozbyć.składniki: różyczki brokuła, 1 duże roztrzepane jajo, 3/4 szkl. bułki tartej, olej do smażenia, 3 łyżki śmietany i 1 łyżka majonezu na sos
wykonanie: Różyczki brokuła dokładnie maczamy w jajku. Następnie obtaczamy je w bułce tartej. W garnuszku grzejemy olej, a gdy już osiągnie wysoką temperaturę wrzucamy na olej brokuły i wysmażamy aż staną się rumiane. Wykładamy na fragment ręcznika papierowego aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Bardzo fajny pomysł. Uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności!
OdpowiedzUsuńTaka mała pokusa :)
Usuń