Misz-masz na talerzu

15:11 Monika Chrzanowska 0 Comments

Moje lenistwo nie pozwoliło mi tym razem na stanie przy kuchni  i pilnowanie co w garnku piszczy. Postanowiłam wszystko wrzucić do rękawa do pieczenia i tak powstał misz-masz jednorękawowy.



składniki: około 1/2kg mięsa (łopatki, karkówki -dowolnie), 6 ziemniaków, 2 marchewki, 1 duża cebula. czosnek, kilka większych pieczarek, sól, pieprz, przyprawy (w moim przypadku: marynata z rozmarynem i pieprzem cayenne, miód, musztarda - bo chciało mi się na słodko)

wykonanie: Umyte mięso, ziemniaki, marchewkę, czosnek, cebulę, fasolkę i pieczarki kroimy na kawałki, przekładamy do miski. Przyprawiamy solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Mieszamy, przekładamy do rękawa do pieczenia. 
Piekarnik ustawiamy na 170 stopni C i nagrzewamy. Do naszego rękawa wlewamy odrobinę wody i wstawiamy na około 45-50 min.

0 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...