Salad box

00:01 Monika Chrzanowska 12 Comments

Z racji tego, że zaczęłam kaszką nowy dział: na wynos, to również dzisiaj wstawiam porcję sałatki przygotowanej do pracy. Ma być smacznie, zdrowo i pożywnie.



składniki: 1/3 mniejszej kapusty pekińskiej, 1/2 pomidora malinowego, 6 słupków papryki czerwonej, 1 kromka chleba tostowego, 1 ogórek kwaszony, 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, dowolny sos sałatkowy

wykonanie: Kapustę pekińską kroimy w paseczki, pomidora, paprykę, oraz ogórka w kostkę. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni na opcję opiekania. Kromkę pieczywa tostowego kroimy w kostkę i wstawiamy do piekarnika i przez chwilę opiekamy. Studzimy. Kapustę, pomidora, paprykę, ogórka, tuńczyka oraz grzanki przekładamy do pojemniczka. W osobnym pojemniczku przygotowujemy sos sałatkowy. Sałatkę z sosem mieszamy na chwilę przed jedzeniem.

12 komentarzy:

  1. Bardzo lubię w pracy takie pyszności, nie ma to jak sałatka na śniadanko :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przynajmniej smaczniejsza sałatka niż zwykła kanapka :)

      Usuń
  2. Świetnie jest móc zjeść w pracy taki smaczny, pełnowartościowy posiłek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przede wszystkim chętniej sięgam po sałatkę niż coś innego :)

      Usuń
  3. bardzo smakowita zawartość pudełeczka ;) swego czasu też nosiłam sałatki do szkoły ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pamiętam jeszcze jak do szkoły (zamiast sałatek) nosiłam serek Philadelphia i świeże dyniowe bułeczki :)

      Usuń
  4. aż chce się chodzić do pracy, z takim zdrowym pudełkiem :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pudełkiem owszem, do pracy mniej chętnie :)

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...