Pieczeń wieprzowa z topionym serem

20:58 Monika Chrzanowska 0 Comments

Kolejna odsłona pieczeni kanapkowej, tym razem w wersji wieprzowej z topionym serem.



składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego z szynki, 1 jajo, bułka tarta, 1 bloczek topionego serka (u mnie emmentaler), sól. pieprz oraz przyprawy takie jak gorczyca, kolendra, czosnek granulowany, cebula granulowana, majeranek, olej

wykonanie: Mięso, jajo bułkę tartą o przyprawy dokładnie mieszamy. Serek kroimy na małą kostkę. Foremkę smarujemy lekko olejem, a następnie układamy mięso, serek w odstępach. Potem kolejna warstwa mięsa i warstwa z serkiem. Układamy tak aby na wierzchu było mięso. Wyrównujemy ją, a następnie smarujemy olejem. Na wierzchu posypujemy mieszanką przypraw. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 150 stopni i pieczemy około 1h15 min. Początkowo pieczeń zakrywamy folią aluminiową. Odkrywamy 15 minut przed końcem pieczenia.

0 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...