HOT DOG najprostszy, najlepszy z sosem musztardowym
Dania typu fast food, przynajmniej z mojego punktu widzenia, najlepiej sprawdzają się w niewymuszonych prostych wersjach. Podobnie z hot dogami, które dzisiaj przedstawiłam: minimum składników, odrobina musztardy i smaczne proste hot dogi gotowe :)składniki: (2 porcje) 2 bułki typu paluch, 2 dobrej jakości parówki, 2 garści świeżego szpinaku, pokrojony w kostkę mały pomidor, plasterki zielonego ogórka, 2 plasterki żółtego sera
sos musztardowy: 1 łyżka musztardy delikatesowej, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1/2 płaskiej łyżeczki kurkumy, 1/2 płaskiej łyżeczki papryki mielonej
wykonanie: Składniki na sos dokładnie mieszamy. Bułki rozkrajamy i wstawiamy na chwilę do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Parówki przygotowujemy z wody lub podpiekamy wcześniej w nagrzanym piekarniku z dodatkiem sera żółtego. Ciepłe bułki wykładamy świeżym szpinakiem, wkładamy ugotowane lub zapieczone z serem parówki, dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, plasterki ogórka zielonego oraz sos musztardowy. Smacznego!
Najbardziej to podoba mi się ten sos musztardowy :)
OdpowiedzUsuńOd kiedy odkryłam parówki 100% z kurczaka to chodzą za mną hot dogi! Twoje są piękne i zapewne były mega pyszne :)
OdpowiedzUsuńBardzo prosta a jednocześnie szybka przekąska. Osobiście dodaję jeszcze miód do sosu musztardowego. Taki zabieg zapewnia unikalny gorzko-słodki smak.
OdpowiedzUsuńUwielbiam jeśćććććć hot dogi ze stacji paliw.
OdpowiedzUsuń