Kanapki piknikowe z pastą z kurczaka
Ze względu na to, że ktoś się mocno upomina o wprowadzenie nowych przepisów - uległam. Tym razem przedstawiam pyszne piknikowe kanapki z pastą z kurczaka, szpinakiem oraz żółtym serem. Do pełni smaku zabrakło jedynie awokado... Więc Wam proponuje je dodać koniecznie!składniki: (4 trójkąciki): 200g upieczonej lub ugotowanej piersi z kurczaka ( u mnie pierś z pieczonego kurczaka), 3 łyżki majonezu light, 2 plasterki żółtego sera, liście świeżego młodego szpinaku, opcjonalnie (ale polecam!) plasterki awokado, masło, 4 kromki pieczywa tostowego (sandwich), sól, pieprz
wykonanie: Pierś z kurczaka rozdrabniamy, mieszamy w misce z majonezem oraz solą i pieprzem. Kromki pieczywa rozkładamy, dwie z nich smarujemy lekko masłem i układamy na nich liście szpinaku, na których kładziemy plasterki żółtego sera. Następnie na pozostałych dwóch kromkach rozsmarowujemy pastę z kurczaka i łączymy kromki: ze szpinakiem i serem z kromką z pastą. Kanapki dzielimy na trójkąty i pakujemy na piknik :)
świetne pożywne kanapki:) lubię takie na drugie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńKanapki pyszne, ale najbardziej 'zazdroszczę' pikniku! :-)
OdpowiedzUsuń