Wołowina na pikantnie z fusilli grande
Ostatniego wieczoru podczas robienia porządków strasznie zgłodniałam. Ważne więc było aby kolacja powstała sprawnie ale obowiązkowo ze smakiem! W ciągu kilkunastu minut powstała wołowina na pikantnie z fusilli grande!składniki: porcja fusilli grande, 320g mięsa mielonego wołowego, 1 mała cebula, 1 starty ząbek czosnku, 1 posiekana ostra papryczka, 20g startego parmezanu, śmietana 30%, sól, pieprz
wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni podsmażamy mięso, przyprawiamy wstępnie solą i pieprzem. Kiedy tłuszczyk z mięsa już się lekko wysmaży dodajemy cebulkę i czosnek i dalej podsmażamy. W międzyczasie dokładamy posiekaną papryczkę. Następnie dodajemy starty parmezan, a gdy wszystko się dobrze połączy dodajemy śmietanę i jeszcze raz przyprawiamy do smaku. Ugotowany makaron przekładamy do sosu i całość mieszamy. Podawać gorące. Zalecane jest aby nie jeść surowych papryczek :)
0 komentarze: