Grilled sandwich AWOKADO, CHEDDAR, EMMENTALER, SPINACH
Mam nadzieję, że podobnie do mnie lubicie grillowane, zapiekane kanapki z dodatkiem sera... Ja je uwielbiam! Dzisiejsza kanapka została wygrillowana, a raczej wysmażona na grillowej patelni i podana z domowym majonezem.składniki na 1 porcję: 2 kromki chleba tostowego z ziarnami, plasterek sera emmentaler, plasterek sera cheddar, kilka plasterków awokado, kilka listków szpinaku, opcjonalnie majonez, kilka kropli oleju
wykonanie: Rozkładamy kromki chleba. Na jednej układamy: ser emmentaler, szpinak, awokado, ser cheddar i nakrywamy drugą kromką pieczywa. Na patelni grillowej rozgrzewamy olej i wysmażamy kanapkę z dwóch stron, dociskając w trakcie smażenia. Przed podaniem można posmarować majonezem.
Wspaniała kanapka :)
OdpowiedzUsuń