Nowe życie chałki
Mam nadzieję, że nie tylko mi jest szkoda kiedy coś smacznego może się zmarnować. Podobnie było w przypadku chałki, która nie była już pierwszej świeżości. Odświeżyć wcale nie było ją ciężko, bo wystarczyły jajka, cukier i odrobina mleka.składniki: 3-4 kromki chałki, 2 jajka, 2 łyżki cukru, 4 łyżki mleka, masło do smażenia
dżem porzeczkowy
wykonanie: Jajka roztrzepujemy w misce z cukrem oraz z mlekiem. Na patelni rozgrzewamy masło. Chałkę moczymy dokładnie w masie jajecznej i podsmażamy chałkę z dwóch stron na rumiano. Po obsmażeniu można obtoczyć w cukrze pudrze. Podajemy z dżemem porzeczkowym.
Pysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńW końcu nowe życie powinno być lepsze, ładniejsze... :) również w przypadku chałki :)
Usuńoj, ja tez zawsze ubolewam nad zmarnowanym jedzeniem! dlatego Twoj pomysl na chalke - genialny!:)
OdpowiedzUsuńPrzede wszystkim jest to dobry pomysł jak się ma ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie sycącego :)
Usuńteż tak wskrzeszam chałkę :) przepyszna metoda!
OdpowiedzUsuńPrzepyszna, a niby taka prosta :)
UsuńA ja sobie obiecuję zakup albo produkcję chałki, ale na obietnicach się kończy, wiec nie mam skąd wziąć nieświeżej ;-)
OdpowiedzUsuńMam kawałek świeżej, więc jak ją do Ciebie wyślę to zanim dotrze z pewnością stanie się nieświeża :P i już masz problem z głowy :)
UsuńPerfekcyjne rozwiązanie :-D
UsuńJak miło, że popierasz moje pomysły :P
Usuń