Sycący tost ze szpinakiem
Jak powszechnie wiadomo, niewiele potrzeba aby zrobić coś smacznego, a szybkiego. Dla mnie, dzisiejszego wieczoru, właśnie mój sycący tost okazał się takim małym kulinarnym cudeńkiem.składniki: 4 kromki chleba tostowego graham, 1 pomidor śliwkowy, 2 plasterki sera mozarella, świeży szpinak w ilości według uznania, 2 plastry wędliny drobiowej, odrobina masła do posmarowania tostów
wykonanie: Tosty smarujemy cienko masłem i układamy na 2 kromkach: wędlinę, następnie pomidory pokrojone w plasterki, a na 2 pozostałych kromkach: szpinak i mozarellę. Dwie różne kromki składamy w jeden tost i wkładamy do rozgrzanego tostera.
Od samego patrzenia człowiek robi się głodny!
OdpowiedzUsuńObserwuję, by wpadać tutaj częściej w odwiedziny! ;-)
Pozdrawiam!
Będzie mi bardzo miło! Zapraszam jak najczęściej! :)
OdpowiedzUsuńkolorowo rasta tost:)
OdpowiedzUsuńPodobno ładne wyglądające jedzenie zachęca do jedzenia :)
UsuńBardzo lubię tosty, te są super:)
OdpowiedzUsuńDla mnie najważniejsze, że mają sporo nadzienia :)
Usuń